Πρόσωπα - Γεγονότα

Θεόδωρος Θεοδουλίδης: Βραβείο Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής και Μηχανικής

Written by Δ.Μ.

Το βραβείο Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής και Μηχανικής απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Θεοδουλίδη, καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Κοζάνης. Το βραβείο δόθηκε σε αναγνώριση της αριστείας και της εξαίρετης συνεισφοράς του στη μελέτη και στην ανάλυση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

Share

theodoulidisΤο βραβείο Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής και Μηχανικής απονεμήθηκε στον Θεόδωρο Θεοδουλίδη, καθηγητή του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου της Κοζάνης. Το βραβείο δόθηκε σε αναγνώριση της αριστείας και της εξαίρετης συνεισφοράς του στη μελέτη και στην ανάλυση των ηλεκτρομαγνητικών πεδίων.

 

Η βράβευση έγινε μετά το πέρας των εργασιών του Διεθνούς Συμποσίου Εφαρμοσμένης Ηλεκτρομαγνητικής και Μηχανικής ISEM, που πραγματοποιήθηκε στο Σαμονί της Γαλλίας, ύστερα από ομόφωνη απόφαση της επιτροπής του συνεδρίου. Η διεθνής επιστημονική κοινότητα, στον τομέα εφαρμοσμένης ηλεκτρομαγνητικής και μηχανικής απονέμει κάθε δύο χρόνια το ομώνυμο βραβείο στον διακεκριμένο επιστήμονα που προάγει με το ερευνητικό του έργο τη μελέτη των ηλεκτρομαγνητικών με ποικίλες εφαρμογές στην Ιατρική και τη Βιομηχανία.

Ο κ. Θεοδουλίδης, ο οποίος διευθύνει το εργαστήριο Μη Καταστροφικών Ελέγχων του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του Πολυτεχνείου Κοζάνης, είναι ο πρώτος Έλληνας που λαμβάνει αυτή την τιμητική διάκριση από το 2000, οπότε η συγκεκριμένη διεθνής επιτροπή ξεκίνησε τον θεσμό.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Θεοδουλίδης ήταν ένας από τους δύο καθηγητές – μέλη της Συγκλήτου του ΠΔΜ που αντέδρασαν με σφοδρότητα αλλά μειοψήφησαν στην απόφαση για το ειδικό καθεστώς των τέκνων καθηγητών του ιδρύματος στα μεταπτυχιακά προγράμματα.

ΑΠΕ

About the author

Δ.Μ.

Share