Τεχνολογία-Νέες Εφαρμογές

Πόζες φωτογράφησης γυναικών

Written by Δ.Μ.

1. Ένα πολύ απλό πορτρέτο για να ξεκινήσετε. Πείτε στο μοντέλο να ρίξει το βλέμμα πάνω από τον ώμο της. Μην ξεχνάτε πόσο καλό είναι να αλλάζετε οπτικές γωνίες. Κάνει την φωτογράφηση ενδιαφέρουσα.

Print Friendly, PDF & Email
Share

1. Ένα πολύ απλό πορτρέτο για να ξεκινήσετε. Πείτε στο μοντέλο να ρίξει το βλέμμα πάνω από τον ώμο της. Μην ξεχνάτε πόσο καλό είναι να αλλάζετε οπτικές γωνίες. Κάνει την φωτογράφηση ενδιαφέρουσα.

posing-photographing-female-models01

2. Στη φωτογράφηση πορτρέτου, τα χέρια είναι συνήθως δεν είναι ορατά ή τουλάχιστον δεν κατέχουν δεσπόζουσα θέση. Ωστόσο, μπορείτε να γίνετε δημιουργικοί, ζητώντας από το μοντέλο να παίξει με τα χέρια της προσπαθώντας να τα τοποθετήσει σε διαφορετικές θέσεις γύρω από το κεφάλι ή το πρόσωπό της. Να θυμάστε, όμως: Όχι παλάμες και τα χέρια πρέπει να φαίνονται μόνο στο πλάι!

posing-photographing-female-models02

3. Να χρησιμοποιείτε τους κανόνες, όπως η σύνθεση ή ο κανόνας των τρίτων. Με παρόμοιο τρόπο, μπορείτε να δώσετε ενδιαφέροντα αποτελέσματα χρησιμοποιώντας τις διαγώνιους. Επίσης, να θυμάστε ότι δεν χρειάζεται να κρατάτε πάντα την κάμερά σας σε μια ευθεία. Μην φοβάστε να δώσετε κλίση, μπορεί να επιτύχετε μια ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη προοπτική.

posing-photographing-female-models03

4. Μια πολύ όμορφη στάση για ένα καθιστό μοντέλο. Τα γόνατα πρέπει να ακουμπούν μεταξύ τους. Τραβήξτε από λίγο πιο ψηλά.

posing-photographing-female-models04

5. Άλλη μια πόζα με το μοντέλο να βρίσκεται στο έδαφος. Κατέβα κι εσύ κάτω και φωτογράφησε σχεδόν από το επίπεδο του εδάφους.

posing-photographing-female-models05

6. Άλλη μια παραλλαγή με το μοντέλο να ποζάρει ενώ βρίσκεται στο έδαφος. Και τα δύο χέρια θα μπορούσαν κάλλιστα να ακουμπούν στο έδαφος. Λειτουργεί πολύ καλά σε εξωτερικούς χώρους, στο γρασίδι ή σε ένα λιβάδι με αγριολούλουδα, για παράδειγμα.

posing-photographing-female-models06

7. Μια βασική και εύκολη πόζα, αλλά εκπληκτική. Κατεβείτε χαμηλά και να φωτογραφίστε σχεδόν από το επίπεδο του εδάφους. Στη συνέχεια προσπαθήστε να κινηθείτε σταδιακά γύρω από το μοντέλο κάνοντας λήψεις. Επίσης, ζητήστε από το μοντέλο σας να αλλάξει θέσεις στο κεφάλι και τα χέρια.

posing-photographing-female-models07

8. Μια ακόμα εύκολη αλλά πανέμορφη στάση για όλους τους τύπους σώματος. Δοκιμάστε με το χέρι και το πόδι σε διαφορετικές θέσεις. Να θυμάστε ότι πρέπει να εστιάσετε στα μάτια του μοντέλου!

posing-photographing-female-models08

9. Λειτουργεί καλά σε διαφορετικούς τύπους επιφανειών: Το μοντέλο, για παράδειγμα, μπορεί να βρίσκεται σε ένα κρεβάτι, στο έδαφος, πάνω στο χορτάρι, ή σε μια αμμώδη παραλία. Φωτογραφίστε από μια πολύ χαμηλή γωνία και επικεντρωθείτε στα μάτια.

posing-photographing-female-models09

10. Πανέμορφο και εύκολο, τόσο που δε χρειάζεται άλλη εξήγηση.

posing-photographing-female-models10

11. Μια άλλη απλή και ευγενική στάση για ένα μοντέλο που κάθεται στο έδαφος. Δοκιμάστε διαφορετικές γωνίες.

posing-photographing-female-models11

12. Ένας θαυμάσιος τρόπος για να αναδείξετε ένα όμορφο σώμα. Λειτουργεί πολύ καλά αν θέλετε να φωτογραφήσετε μια σιλουέτα. Φωτογραφίζοντας δηλαδή πίσω από ένα φωτεινό φόντο.

posing-photographing-female-models12

13. Μια απλή και casual πόζα. Πολλές παραλλαγές της είναι δυνατές. Ζητήστε από το μοντέλο να στρίψει το σώμα της, πειραματίζεται με τη θέση του χεριού και να δοκιμάσετε διάφορες γωνίες για το κεφάλι.

posing-photographing-female-models13

14. Ακόμα μια εύκολη και κομψή στάση. Το μοντέλο στρέφει ελαφρά προς την πλευρά της, με τα χέρια στις πίσω τσέπες.

posing-photographing-female-models14

15. Η κλίση ελαφρά προς τα εμπρός μπορεί να είναι μια πολύ ελκυστική πόζα. Είναι ένας εκλεπτυσμένος τρόπος για να τονίσετε το πάνω μέρος του σώματος.

posing-photographing-female-models15

16. Μια αισθησιακή πόζα. Κρατώντας τα χέρια πάνω από το κεφάλι τονίζονται οι καμπύλες του σώματος. Λειτουργεί με κατάλληλους τύπους σώματος.

posing-photographing-female-models16

17. Ατελείωτες είναι οι παραλλαγές για αυτή την πόζα με το μοντέλο να στέκεται σε όρθια θέση. Αυτή η στάση είναι απλώς η αφετηρία. Ζητήστε από το μοντέλο να γυρίσει λίγο το σώμα της, να αλλάξει θέση το χέρι, το κεφάλι και κατευθύνσεις στα μάτια κλπ.

posing-photographing-female-models17

18. Μια χαλαρή στάση με το μοντέλο σε όρθια θέση να στηρίζει την πλάτη της στον τοίχο. Θυμηθείτε ότι το μοντέλο μπορεί να χρησιμοποιήσει τον τοίχο όχι μόνο για στηρίξει την πλάτη της, αλλά και να βάλει τα χέρια της, ή ένα πόδι.

posing-photographing-female-models18

19. Να σημειώσω ότι οι όρθιες στάσεις είναι πολύ απαιτητικές και λειτουργούν ικανοποιητικά μόνο για αθλητικούς τύπους σώματος. Η λογική αυτής της πόζας είναι απλή: Το σώμα πρέπει να σχηματιστεί αψίδα σε σχήμα S, τα χέρια πρέπει να είναι χαλαρά, ενώ το βάρος στηρίζεται σε ένα μόνο πόδι.

posing-photographing-female-models19

20. Μια ακόμα στάση για αθλητικά μοντέλα. Πολλές παραλλαγές είναι δυνατές. Για να βρούμε την καλύτερη στάση του σώματος. Πείτε το μοντέλο να κινεί αργά τα χέρια και να στρίβει το σώμα της συνεχώς. Όταν βλέπετε μια καλή παραλλαγή, να ζητήσετε από το μοντέλο σας να σταθεί ώστε να πάρετε μερικές λήψεις. Επαναλάβετέ το για όλες τις καλές παραλλαγές.

posing-photographing-female-models20

21. Μια απόλυτα ρομαντική και ευαίσθητη στάση. Οποιοδήποτε είδος υφάσματος (ακόμη και μια κουρτίνα) μπορεί να φανεί χρήσιμο. Σημειώστε ότι το πίσω μέρος δεν χρειάζεται να είναι εντελώς γυμνό. Ακόμα κι ένας γυμνός ώμος θα μπορούσε να λειτουργήσει αρκετά καλά.

posing-photographing-female-models21

Ορίστε λοιπόν πως θα ξεκινήσετε μια φωτογράφηση για να σπάσει πιο γρήγορα ο πάγος. Όλες αυτές οι στάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν απλά ως σημείο εκκίνησης και να προχωρήσετε παρακάτω με την δική σας καθοδήγηση προς το μοντέλο. Δημιουργήστε ατελείωτες παραλλαγές, είναι σημαντικό! Ακριβώς για να είστε δημιουργικοί θα πρέπει να προσαρμόσετε τη στάση ανάλογα με τις ανάγκες (για παράδειγμα, να δοκιμάσετε διαφορετικές γωνίες λήψης και να ζητήσει από το θέμα σας για να αλλάξει χέρι, να κουνήσει το κεφάλι ή να τοποθετήσει αλλιώς το πόδι κλπ.)

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

About the author

Δ.Μ.

Share