Από το φυσικό Χρήστος Τσόλκας πήρα το παρακάτω e-mail στο οποίο σχολιάζει το πείραμα των νετρίνων και προτείνει:
1) Αποτελέσματα CERN -OPERA : Τα νετρίνα, μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα, μεγαλύτερη από τη ταχύτητα του φωτός!!! (ΑΡΑ, η Θεωρία της Σχετικότητας είναι ΛΑΘΟΣ).
2) Αποτελέσματα, IKARUΣ: Όχι, τα νετρινα ΔΕΝ μπορούν να ταξιδέψουν με ταχύτητα μεγαλύτερη από τη ταχύτητα του φωτός (ΑΡΑ, η Θεωρία της Σχετικότητας ειναι ΟΡΘΗ).
Ποιος λοιπόν, από τους δυο, έχει δίκιο?
Τα πράγματα, είναι πολύ ΑΠΛΑ!!!!
Η ΛΥΣΗ…..
Τοποθετούμε στη Πάρνηθα ή στο Χορτιάτη ή σε κάποιο άλλο βουνό ένα πομπό, ο οποίος να εκπέμπει σε σταθερά χρονικά διαστήματα, π.χ ανά t=30 sec, στενούς παλμούς (πικ).
Ένα αεροπλάνο π.χ F-16 κινούμενο με μεγάλη ταχύτητα και "κόντρα" στην ηλεκτρομαγνητική εκπομπή, εφοδιασμένο με ένα χρονόμετρο ακριβείας, καταγράφει το χρόνο t’ μεταξύ των διαδοχικών παλμών.
Αν, συμβεί κατά την εκτέλεση του πειράματος να προκύψει t'<t, τότε η Θεωρία της Σχετικότητας είναι ΑΝΑΜΦΙΣΒΗΤΗΤΑ ΛΑΘΟΣ!!!!!!
Απλά πράγματα!!!
Ούτε Gravity Probe b, ούτε OPERA ..ούτε, διάφορα πολύπλοκα και πολυδάπανα πειράματα, αμφιβόλου αξιοπιστίας.
Η Πολεμική μας Αεροπορία, άνετα μπορεί να διαθέσει το αεροσκάφος.
Συνεπώς,( επειδή το πείραμα αυτό είναι παρά πολύ σημαντικό), θα ήταν παρά πολύ ευχάριστο, τα Ελληνικά Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία να συνεργαστούν από κοινού μεταξύ τους (και με τη Πολεμική Αεροπορία μας) και να εκτελέσουν το παρά πολύ σημαντικό, αυτό πείραμα της Φυσικής.
Έχω τη γνώμη, ότι όλα αυτά είναι εύκολο να γίνουν πράξη.
Ας το ευχόμαστε λοιπόν αυτό, για το καλό της Φυσικής και για τη διεθνή διάκριση των Ελληνικών Πανεπιστημίων και Πολυτεχνείων.
Περισσότερο, αναλυτικά βλέπε,
Leave a Comment