Αστροφυσική, Διάστημα

Εκπληκτικές εικόνες από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου

Written by Δ.Μ.

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εκπληκτικές εικόνες που κατέγραψε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO το οποίο μελετά τον Ηλιο. Πιο συγκεκριμένα το SDO κατέγραψε εικόνες από το μαγνητικό πεδίο του μητρικού μας άστρου. Οι εικόνες αυτές θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις διεργασίες στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου για τις οποίες οι επιστήμονες γνωρίζουν λίγα πράγματα.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Η NASA έδωσε στη δημοσιότητα εκπληκτικές εικόνες που κατέγραψε το διαστημικό παρατηρητήριο SDO το οποίο μελετά τον Ηλιο. Πιο συγκεκριμένα το SDO κατέγραψε εικόνες από το μαγνητικό πεδίο του μητρικού μας άστρου. Οι εικόνες αυτές θα βοηθήσουν τους επιστήμονες να κατανοήσουν καλύτερα τις  διεργασίες στο μαγνητικό πεδίο του Ήλιου για τις οποίες οι επιστήμονες γνωρίζουν λίγα πράγματα.

sun-magn1

Η ανακάλυψη των μηχανισμών που παράγουν το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου θα βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση των φαινομένων στο ηλιακό μας σύστημα.

Το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου είναι υπεύθυνο για μια σειρά από φαινόμενα όπως τις μαγνητικές καταιγίδες που δημιουργούν το σέλας στη Γη και προκαλούν τα προβλήματα στις δορυφορικές επικοινωνίες και τα ηλεκτρικά δίκτυα. Το μαγνητικό πεδίο είναι επίσης εκείνο που παράγει και το διαπλανητικό μαγνητικό πεδίο στο ηλιακό μας σύστημα καθώς και την ακτινοβολία που υπάρχει μέσα στο ηλιακό μας σύστημα.

sun1Εκπληκτικές εικόνες από το μαγνητικό πεδίο του Ήλιου

Print Friendly, PDF & Email

About the author

Δ.Μ.

Share