Θεωρίες φυσικής

Sean Carroll: Δεν υπάρχει ζωή μετά θάνατον

Written by Δ.Μ.

Μπορεί η επιστήμη να μας έχει προσφέρει καλύτερες συνθήκες ζωής και να έχει βελτιώσει κατά πολύ το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά πολλές φορές είναι και φορέας κακών ειδήσεων. Ένας επιστήμονας πιστεύει ότι πρέπει να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή και να κοιτάξουμε τη ζωή μας σε γήινο επίπεδο.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Μπορεί η επιστήμη να μας έχει προσφέρει καλύτερες συνθήκες ζωής και να έχει βελτιώσει κατά πολύ το βιοτικό μας επίπεδο, αλλά πολλές φορές είναι και φορέας κακών ειδήσεων.  Ένας επιστήμονας πιστεύει ότι πρέπει να δεχτούμε ότι δεν υπάρχει μεταθανάτια ζωή και να κοιτάξουμε τη ζωή μας σε γήινο επίπεδο.

afterlife-physicsΔΕΝ υπάρχει μετά θάνατον ζωή, σύμφωνα με τους νόμους της φυσικής

Sean CarrollΟ Sean Carroll, καθηγητής κοσμολογίας και φυσικής στο Ινστιτούτο Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, αναφέρει χαρακτηριστικά στο Scientific American:

«Οι νόμοι της φυσικής που αποτελούν τη βάση της καθημερινής ζωής είναι πλήρως κατανοητοί». 

Για τα αποδεικτικά στοιχεία του, ο Carroll χρησιμοποιεί την Κβαντική Θεωρία Πεδίου (QFT). Με απλά λόγια, η  QFT είναι η πεποίθηση ότι υπάρχει ένα πεδίο για κάθε τύπο σωματιδίου.

Για παράδειγμα, όλα τα φωτόνια στο σύμπαν είναι σε ένα επίπεδο και όλα τα ηλεκτρόνια έχουν επίσης το δικό τους πεδίο, όπως και κάθε άλλος τύπος σωματιδίων. Ο Carroll εξηγεί εάν η ζωή συνέχιζε σε κάποιο βαθμό μετά το θάνατο, τα πειράματα στο κβαντικό πεδίο θα είχαν αποκαλύψει «σωματίδια πνεύματος» και «πνευματικές δυνάμεις».

Ο Carroll γράφει στο Scientific American: «Αν δεν υπάρχει τίποτε άλλο παρά άτομα και οι γνωστές δυνάμεις, δεν υπάρχει σαφής τρόπος να επιβιώσει η ψυχή από το θάνατο.

Ο Dr. Carroll εξήγησε ότι για να υπάρχει μεταθανάτια ζωή, η συνείδηση ​​θα πρέπει να διαχωριστεί εντελώς από το φυσικό μας σώμα.

universe

Η συνείδηση ​​φαίνεται να αποτελείται, ουσιαστικά, από μια σειρά από άτομα και ηλεκτρόνια.

Και προσθέτει ο  Carroll:

«Οι ισχυρισμοί ότι κάποια μορφή συνείδησης επιμένει όταν τα σώματά μας πεθάνουν και αποσυντίθενται στα συστατικά τους άτομα, αντιμετωπίζουν ένα τεράστιο, αξεπέραστο εμπόδιο.

Οι νόμοι της φυσικής που διέπουν την καθημερινή ζωή είναι πλήρως κατανοητοί», και συμπληρώνει: «Και δεν υπάρχει κανένας τρόπος μέσα σε αυτούς τους νόμους να επιτρέψουμε να διατηρούνται οι πληροφορίες που αποθηκεύονται στους εγκεφάλους μας, αφού πεθάνουμε».

“Πιστεύοντας στη ζωή μετά το θάνατο, για να το θέσω πιο σωστά, αυτό απαιτεί μια φυσική πέρα από το καθιερωμένο μοντέλο.

“Και το σημαντικότερο, χρειαζόμαστε κάποιο τρόπο για να αλληλεπιδράσει η« νέα φυσική »με τα άτομα που έχουμε.

«Μέσα στην QFT δεν μπορεί να υπάρξει μια νέα συλλογή σωματιδίων « πνεύματος » και« πνευματικών δυνάμεων»που να αλληλεπιδρούν με τα κανονικά μας άτομα, διότι θα τα ανιχνεύαμε στα υπάρχοντα πειράματα».

Πηγή

Print Friendly, PDF & Email

About the author

Δ.Μ.

Share