Τεχνολογία-Νέες Εφαρμογές

20 ιδέες για πρωτότυπες φωτογραφίες

Written by Δ.Μ.

Φωτογραφίστε:
– Τους πολύχρωμους πάγκους ενός μανάβικου/ κάποιου που πουλά χειροποίητα κοσμήματα/ ενός μαγαζιού με σουβενίρ. Έξτρα πόντοι για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος εν ώρα εργασίας μέσα στο κάδρο σας.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Φωτογραφίστε:

– Τους πολύχρωμους πάγκους ενός μανάβικου/ κάποιου που πουλά χειροποίητα κοσμήματα/ ενός μαγαζιού με σουβενίρ. Έξτρα πόντοι για τον ιδιοκτήτη του καταστήματος εν ώρα εργασίας μέσα στο κάδρο σας.

kid-photo

– Μια ασυνήθιστη, χρωματιστή ή απλώς όμορφη πόρτα, βεράντα ή αυλή σπιτιού.

Την αντανάκλαση ή την σκιά σας, επάνω σε ένα αναγνωρίσιμο κτίριο ή μνημείο.

– Κάποιον να διαβάζει. Αν ταξιδεύετε, κάποιον να διαβάζει τον ταξιδιωτικό οδηγό του μέρους όπου βρίσκεστε –κατά προτίμηση με το εξώφυλλο να φαίνεται στη φωτογραφία.

– Μια ενδιαφέρουσα πινακίδα στον δρόμο. Ή μια πινακίδα που δεν είναι ενδιαφέρουσα, αλλά έχει ενδιαφέρον background.

Κάποιον σε τρεις-τέσσερις διαφορετικές πόζες, στο ίδιο φόντο –τις οποίες μετά θα ενώσετε με ένα πρόγραμμα τύπου PhotoShop, σε μία φωτογραφία.

– Τους αριθμούς που αντιστοιχούν στην ημερομηνία ή την χρονιά του ταξιδιού σας, ή ακόμα και της βόλτας σας στην πόλη. Αναζητώντας τους (σε πινακίδες, αριθμούς κτιρίων, όρια ταχύτητας και πάει λέγοντας) θα κάνετε και μια ενδιαφέρουσα βόλτα.

Ένα λουλούδι ή μια πασχαλίτσα με ενδιαφέρον φόντο (χρησιμοποιήστε την λειτουργία macro της compact μηχανής σας για να «θολώσετε το φόντο», ή εστιάστε στο αντικείμενό σας με την DSLR).

– Ένα μπαλκόνι –ετοιμόρροπο, ακόμα καλύτερα.

– Κάτι που θεωρείτε καθημερινό, και μάλλον αδιάφορο: ένα βενζινάδικο που βάλατε βενζίνη, το αγαπημένο σας βιβλιοπωλείο, το περίπτερο της γειτονιάς σας… periptera

periptera-5Φωτογραφίες σαν αυτές ήταν μάλλον καθημερινές και αδιάφορες για εκείνους που τις τράβηξαν τότε. Για εμάς που τις βλέπουμε σήμερα, όμως, είναι Ιστορία –με ολίγη από νοσταλγία.

Κάποιον να «συνδιαλέγεται» (όπως θα το έθεταν οι κριτικοί τέχνης) με ένα γκράφιτι: να προσπαθεί να πιάσει τα χέρια που προσεύχονται στην Ομόνοια, να τρέχει δίπλα στον κουκουλοφόρο του Μπάνκσι, να διπλώνεται στα δύο μπροστά από το «Βασανίζομαι»…

– Ένα παιχνίδι, ή ένα αρκουδάκι, σε διάφορα σημεία της πόλης –αν είναι και σε διάφορα σημεία διαφορετικών πόλεων, ακόμα καλύτερα.

– Κάτι περίεργο που καθρεφτίζεται σε τζάμι/ λακούβα με νερό/ παράθυρο.

Κάποιον να «παίζει» με την σκιά του –απλώνοντας, για παράδειγμα, το χέρι στο «χέρι» της σκιάς που σχηματίζεται σε έναν τοίχο.

– Την αντίθεση μεταξύ παλιού και νέου –για παράδειγμα, μια αστραφτερή μηχανή πλάι σε ένα ετοιμόρροπο κτίριο, ή ένα σκουριασμένο ποδήλατο δίπλα σε μια πινακίδα νέον.

– Ένα παράξενο σύννεφο.

– Την άκρη ενός ρούχου που φοράτε (π.χ. της βερμούδας ή της φούστας σας) στη γωνία του τοπίου που φωτογραφίζετε.

– Μια συνάντηση, ένα καλωσόρισμα, και τα συναισθήματα που αντικατοπτρίζονται στα πρόσωπα των εμπλεκομένων.

– Τα φύλλα ενός δέντρου μπροστά από το αντικείμενο που θέλατε αρχικά να φωτογραφίσετε (π.χ. μπροστά από ένα κτίριο, μια παραλία, ένα ποδήλατο και πάει λέγοντας).

Την απουσία: μια άδεια καρέκλα, ένα πεταμένο καροτσάκι, έναν εγκαταλελειμμένο κήπο.

Print Friendly, PDF & Email

About the author

Δ.Μ.

Share