Τεχνολογία-Νέες Εφαρμογές

21 φωτογραφικές πόζες μιας ομάδας ατόμων

Written by Δ.Μ.

Υπάρχουν συνήθως τρία είδη ομαδικές φωτογραφίες. Κατ ‘αρχάς είναι οι τυπικές λήψεις με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Το δεύτερο είδος είναι οι πιο ανεπίσημες φωτογραφίες με φίλους. Και τέλος, φωτογραφίζοντας μέλη της οικογένειας.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Υπάρχουν συνήθως τρία είδη ομαδικές φωτογραφίες. Κατ ‘αρχάς είναι οι τυπικές λήψεις με ένα μεγάλο αριθμό ανθρώπων. Το δεύτερο είδος είναι οι πιο ανεπίσημες φωτογραφίες με φίλους. Και τέλος, φωτογραφίζοντας μέλη της οικογένειας.

1. Μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων που δεν είναι σε θέση να ελέγξουν ο καθένας την πόζα ή την έκφραση τους, αρκεί να φαίνονται όλοι καθαρά.

posing-guide-groups-of-people01

 

2. posing-guide-groups-of-people02

3. Εάν είναι δυνατόν, αναζητήστε τρόπους για να σκοπεύσετε από ψηλά. Χρησιμοποιώντας ένα μπαλκόνι ή με αναρρίχηση σε ένα αυτοκίνητο για να πάρετε μια υψηλότερη οπτική γωνία. Σίγουρα θα αξίζει τον κόπο, γιατί αντί για μια συνηθισμένη πόζα, θα πάρετε μια πιο ενδιαφέρουσα προοπτική.

posing-guide-groups-of-people03

4. Υπάρχουν περιπτώσεις όπου κάποια άτομα θα στέκονται χωριστά αντί να είναι όλοι σε μια ευθεία.. Ίσως δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να πάρετε μια «φιλική ομάδα», αλλά θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλά για ένα μικρό πλάνο της ομάδας, π.χ. μουσικό συγκρότημα ή συνάδελφοι σε ένα έργο. Αν μια ομάδα έχει ένα γνωστό ηγέτη, θα τον ή θα την βάλετε μπροστά για μια ακόμα πιο ισχυρή σύνθεση.

posing-guide-groups-of-people04

5. Είναι λίγο πολύ ένας πρότυπος τρόπος για να φωτογραφίσετε μια ομάδα φίλων. Ναι, είναι εύκολο και συνηθισμένος τρόπος για να δημιουργήσετε στιγμιότυπα;

posing-guide-groups-of-people05

6. Είναι μια διασκεδαστική σύνθεση, η οποία φαίνεται ως μία πολύ φιλική πόζα. Ζητήστε από όλους να σταθούν πολύ κοντά μεταξύ τους. Στη συνέχεια,  πείτε τους να κλίνουν τα κεφάλια τους λίγο πιο κοντά ο ένας στον άλλο και προς την κάμερα.

posing-guide-groups-of-people06

7. Ζητήστε από την ομάδα να σχηματίσει ένα κύκλο, ενώ βρίσκεται στο έδαφος σε εξωτερικούς χώρους ή σε εσωτερικούς χώρους, ενώ μπορείτε να σκοπεύσετε από πάνω.

posing-guide-groups-of-people07

8. Πολύ διασκεδαστικός τρόπος για να δημιουργήσετε μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Επιλέξτε τον «ηγέτη της ομάδας» και τον βάζετε μπροστά. Οι άλλοι θα πρέπει στη συνέχεια να ενταχθούν ο καθένας πίσω από το προηγούμενο πρόσωπο και να κρυφοκοιτάζει προς την κάμερα πάνω από τον ώμο κλπ Αυτή η πόζα αυξάνει την εγκαρδιότητα της σύνθεσης.

posing-guide-groups-of-people08

9. Μια ελαφρά παραλλαγή της προηγούμενης. Βάλτε τον «αρχηγό της ομάδας» μπροστά και οι άλλοι να εμφανίζονται ο ένας πίσω από τον άλλο. Πάρτε φωτογραφίες με διαφορετικές ρυθμίσεις διαφράγματος και επιλέξτε αργότερα αν προτιμάτε να είναι στο επίκεντρο μόνο ο πρώτος ή το σύνολο των μελών της ομάδας .

posing-guide-groups-of-people09

10. Πολύ διασκεδαστικός τρόπος για την άτυπη αυτή εικόνα της ομάδας των φίλων. Για καλύτερα αποτελέσματα, να ζητήσει από την ομάδα να κάνει ένα άλμα μετά από μια σύντομη πορεία.

posing-guide-groups-of-people10

11. Πολύ εποικοδομητική και ενδιαφέρουσα σύνθεση είναι να τραβήξετε μια ομάδα ανθρώπων σε μια σειρά. Βεβαιωθείτε ότι όλοι είναι σαφώς ορατοί και τραβήξτε από κοντινή απόσταση με ένα ευρύ άνοιγμα του φακού και επικεντρωθείτε στο πρώτο πρόσωπο. Ναι, οι άνθρωποι πιο μακριά θα είναι θολοί, αλλά θα εξακολουθούν να συμφωνούν ότι το αποτέλεσμα θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα και ασυνήθιστη πόζα.

posing-guide-groups-of-people11

12. Τώρα, ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά δείγματα μιας οικογένειας. Ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να φωτογραφίσετε όλα τα μέλη της οικογένειας είναι να κάθονται σε ένα καναπέ στο σαλόνι. Δεν είναι ο πιο δημιουργικός τρόπος για μια οικογένεια, αλλά αυτό μπορεί να γίνει πολύ όμορφα. Ο ευκολότερος τρόπος για να βελτιώσουμε αυτές τις πρότυπες συνθέσεις είναι απλά να περικόψετε πχ τον καναπέ και τα έπιπλα στο δωμάτιο στο πλάνο σας. Γεμίστε το πλαίσιο μόνο με όλα τα μέλη της οικογένειας.

posing-guide-groups-of-people12

13. Μια άλλη καλή ιδέα για τα οικογενειακά πλάνα είναι να τα πάρετε έξω στη φύση, καθισμένα στο γρασίδι ή σε μια παραλία – όλα αυτές είναι άριστες θέσεις για να πάρει μερικές οικογενειακές φωτογραφίες. Απλά θυμηθείτε – όταν τα άτομα κάθονται, δεν παραμένουν όρθια – να τραβήξετε από χαμηλά, στο ύψος των ματιών του θέματος σας.

posing-guide-groups-of-people13

14. Μια οικογένεια που βρίσκεται κοντά στο έδαφος. Κάντε τους να σηκώσουν πάνω το σώμα τους χρησιμοποιώντας τα χέρια τους. Σκοπεύστε από μια χαμηλή γωνία.

posing-guide-groups-of-people14

15. Μία όμορφη σύνθεση για μια οικογένεια. Μπορεί να γίνει σε εξωτερικούς χώρους πάνω στο έδαφος ή σε εσωτερικούς χώρους σε ένα κρεβάτι. Λειτουργεί απολύτως καλά με οποιοδήποτε αριθμό των παιδιών.

posing-guide-groups-of-people15

16. Μια οικογένεια κάθεται άνετα στον αγαπημένο τους καναπέ.

posing-guide-groups-of-people16

17. Για μια ασυνήθιστη και ενδιαφέρουσα οικογενειακή φωτογραφία, στρίψτε τον παραδοσιακό καναπέ και βάλτε τα άτομα να κοιτάζουν ανάποδα.

posing-guide-groups-of-people17

18. Ενδιαφέρουσα πόζα και αυτή από την πίσω πλευρά του καναπέ.

posing-guide-groups-of-people18

19. Απολύτως όμορφος τρόπος να κάνετε πλάνα των μελών της οικογένειας. Απλά ζητείστε από τα παιδιά να κρέμονται πάνω στις πλάτες των γονιών.

posing-guide-groups-of-people19

20. Πολύ εύκολο να δημιουργήσετε ένα πλήρες πλάνο. Όπως μπορείτε να φανταστείτε, λειτουργεί καλά με οποιοδήποτε αριθμό ατόμων.

posing-guide-groups-of-people20

21. Πάρτε λήψεις μιας οικογένειας που είναι πιασμένοι από το χέρι. Πάρτε πολλές συνεχείς φωτογραφίες και επιλέξτε τις φωτογραφίες με την καλύτερη κίνηση όπως και την σωστή τοποθέτηση των ποδιών. Να θυμάστε να ελέγχετε την εστίαση, ενώ τα θέματα θα πλησιάζουν από απόσταση.

posing-guide-groups-of-people21

Και, τέλος, να είστε δημιουργικοί και καταλήξτε σε διαφορετικές παραλλαγές για τη δική σας φωτογραφία. Σκεφτείτε τρόπους που μπορείτε να μετατρέψετε μία από αυτές τις στάσεις λίγο διαφορετικά, με δημιουργικότητα!

Print Friendly, PDF & Email

About the author

Δ.Μ.

Share