Πρόσωπα - Γεγονότα

Αν ο Στήβεν Χόκινγκ θα μπορούσε να μιλήσει με τον Αλβέρτο Αϊνστάιν, τι θα του έλεγε;

“Θα ήθελα να τον ρωτήσω γιατί δεν πίστευε στις μαύρες τρύπες”, λέει ο Χόκινγκ στο παρακάτω βίντεο από το περιοδικό Time. “Οι εξισώσεις πεδίου της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του αφήνουν να εννοηθεί ότι ένα μεγάλο άστρο ή ένα νέφος αερίου θα κατέρρεε στον εαυτό του και θα σχηματίσει μια μαύρη τρύπα. Ο Αϊνστάιν το γνώριζε αυτό, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να πείσει τον εαυτό του ότι θα συμβεί πάντα κάτι σαν έκρηξη ικανή να αποτινάξει μια κρίσιμη μάζα από το άστρο και θα αποτρέψει το σχηματισμό μιας μαύρης τρύπας. Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε αυτή η έκρηξη; “

Print Friendly, PDF & Email
Share

Stephen_Hawking "Θα ήθελα να τον ρωτήσω γιατί δεν πίστευε στις μαύρες τρύπες”, λέει ο Χόκινγκ στο παρακάτω βίντεο από το περιοδικό Time. "Οι εξισώσεις πεδίου της Γενικής Θεωρίας της Σχετικότητας του αφήνουν να εννοηθεί ότι ένα μεγάλο άστρο ή ένα νέφος αερίου θα κατέρρεε στον εαυτό του και θα σχηματίσει μια μαύρη τρύπα. Ο Αϊνστάιν το γνώριζε αυτό, αλλά με κάποιο τρόπο κατάφερε να πείσει τον εαυτό του ότι θα συμβεί πάντα κάτι σαν έκρηξη ικανή να αποτινάξει μια κρίσιμη μάζα από το άστρο και θα αποτρέψει το σχηματισμό μιας μαύρης τρύπας. Τι θα συνέβαινε αν δεν υπήρχε αυτή η έκρηξη; "

Ο διάσημος κοσμολόγος, θεωρητικός φυσικός και συγγραφέας του μπεστ σέλερ Το Χρονικό του Χρόνου έκανε αυτή την παρατήρηση στο τέλος του 2010, όταν συμφώνησε να λάβει μέρος στη σειρά "10 ερωτήσεις" του περιοδικού TIME. Το περιοδικό κάλεσε τους αναγνώστες από όλο τον κόσμο, να υποβάλλουν ερωτήσεις στον Χόκινγκ, αλλά λόγω της αναπηρίας του, έχει παραλύσει πλήρως λόγω της ασθένειας των κινητικών νευρώνων, γι αυτό και πρέπει να συνθέσει προσεκτικά τις απαντήσεις του, χρησιμοποιώντας ένα μόνο μυ στο μάγουλο του για να μπορέσει να επικοινωνήσει με το επεξεργαστή, γι αυτό και η συνέντευξη τελικά περιλάμβανε επτά ερωτήσεις.

10 Ερωτήσεις στον Stephen Hawking

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=geybTGQnF4s]
Print Friendly, PDF & Email

About the author

physics4u

Leave a Comment

Share