Επαφη

[CONTACT-FORM]

10 Comments

  • Το blog αυτό είναι μια αυτόματη μεταφορά στο wordpress από το επίσημο blog http://www.physics4u.gr/blog/. Κάτι σαν αντίγραφο ασφαλείας ή για περιπτώσεις που υπάρχει πρόβλημα στο αρχικό site. Γι’ αυτό το λόγο για σχόλια, ερωτήσεις κλπ. ανατρέξτε στο επίσημο blog.
    Αν σας πω ότι δεν πολυκαταλαβα? Ποιο ειναι το επισημο blog ?

    • Το επίσημο blog http://www.physics4u.gr/blog/ δεν υπάρχει πιά, από το Σεπτέμβριο του 2012. Είχε ξεκινήσει την 1η Μαρτίου 2000 και ‘έσβησε’ στις 4 Ιουλίου 2012, ημέρα που βρέθηκε το σωματίδιο Higgs. Σημαδιακή ημέρα θα έλεγε κάποιος. Εκείνη την ημέρα δέχθηκε 6.000 μοναδικές επισκέψεις.
      Φυσικά δεν ανανεώνεται πια ούτε το ‘αντίγραφο’ του επίσημου blog, αφού το τελευταίο δεν υπάρχει.
      Δυστυχώς το έκλεισα γιατί αφενός κουράστηκα αλλά το πιο σημαντικό είναι ότι έχω αναλάβει κι άλλα καθήκοντα, που με εμποδίζουν να ασχοληθώ με ‘πάθος’. Βεβαίως το μεράκι του blogging δεν με άφησε και ασχολούμε με αυτό, αλλά πάνω σε άλλο θέμα, με αναπάντεχη μεγάλη επιτυχία.

  • Μιας και βρήκα αυτό το site γνωρίζει κάποιος την μορφή των διαγραμμάτων P-T και V-T στην αδιαβατική μεταβολή; (Ασχολούμαι επί 3 μέρες και δεν μπορώ να το βρω οπότε θα ήταν χρήσιμο αν με βοηθούσε κάποιος που έχει γνώσεις επί του θέματος)

  • Παρακολουθώ το μπλογκ και γενικά μου αρέσει το περιεχόμενο. Σε ένα πρόσφατο άρθρο, με τίτλο “Πώς διαδίδονται τα σεισμικά κύματα;”, το δεύτερο μισό είναι αντιγραφή από 2 ιστοσελίδες μου (http://users.auth.gr/ogalanis/el/articles/propagat και http://users.auth.gr/ogalanis/el/articles/speed) με ημερομηνία ανάρτησης το 2007. Καλό θα ήταν να υπάρχει η σχετική αναφορά, όχι για εμένα προσωπικά, αλλά για να γνωρίζουν οι αναγνώστες τις πηγές και να μπορούν να τις κρίνουν.

  • Ερώτημα σχετικά με την μεγάλη έκρηξη , θα ήταν δυνατό μέσα στο χώρο η κενό να υπάρχουν περισσότερες έκρηξης από την λεγόμενη μια και μεγάλη?

  • Με δεδομένο ότι η κβαντική διεμπλοκή έχει πλέον -πειραματικά επιβεβαιωθεί- και σε συνάρτηση με την τυχαιοκρατική-πιθανοκρατική φύση της Ύλης μήπως δεν πλησιάζουμε όλο και εγγύτερα στην υπόθεση ότι τα παράλληλα σύμπαντα μάλλον υπάρχουν;
    Αν και όσο δεν ενοποιείται η “μικροθεωρία” με την “μακροθεωρία” είναι αδύνατο να αποδειχθεί κάτι τέτοιο,ίσως και τότε βέβαια,ακόμη,ήταν..
    Και όλα αυτά υπό τη σκέψη ότι εμείς,οι Άνθρωποι, απλά αποτελούμαστε από πιο σύνθετη μορφή πληροφορίας απ’ότι ένα “ταπεινό” ηλεκτρόνιο και τίποτα παραπάνω.

Leave a Comment

Share